In de praktijk

PHC finalist The Green Quest

Om de klimaatdoelen te halen, moet Nederland keihard aan het werk. The Green Quest, een initiatief van BNR Nieuwsradio, neemt de verduurzaming van Nederland onder de loep. Elke maandag pitcht een duurzame doener zijn of haar bijdrage aan verduurzaming in The Green Quest met Harm Edens. Plant Health Cure is met trots één van de 40 deelnemende duurzame ondernemingen.

Luister hier het interview met Pius Floris

(gesprek met Pius Floris vanaf minuut 10.55)

 

Finalist bij The Green Quest Awards

Op 1 juli werd de Green Quest Award uitgereikt aan de duurzaamste doener van Nederland. Een vijftal échte duurzaamheidsspecialisten geeft de juryprijs weg. De publieksprijs wordt gegeven aan de onderneming die de meeste publieksstemmen krijgt. Plant Health Cure kreeg als finalist een eervolle vermelding en aanmoediging van de juryleden om vooral zo door te gaan!

Met de producten en methoden van Plant Health Cure wordt niet enkel bespaard op het gebruik van kunstmest en chemie, deze worden langzaam overbodig gemaakt. Dit levert een jaarlijkse besparing van maar liefst 10,8 ton CO2 equivalenten per hectare landbouw-grond. Al in 37 landen over de hele wereld worden jaarlijks duizenden hectaren grond via onze methoden bewerkt. Dat is échte besparing. Wij werken met telers aan een vorm van landbouw zonder kunstmest, waarbij de inzet van “plantengeneesmiddelen” een uitzondering is in plaats van regel.

 

Meer informatie

Neem contact met ons op

info@phc.eu
073 - 543 1000