Mycorrhiza maken het verschil

Mycorrhiza is de verzamelnaam van gunstige schimmels die een relatie aangaan met het wortelsysteem van planten. In ruil voor plantensuikers uit de wortels maken zij mineralen opneembaar voor planten, waardoor planten gezonder blijven en de voeding beter benutten. Zonder nuttige mycorrhiza’s en specifieke bacteriën rond hun wortels zijn planten kwetsbaar. Dat uit zich in een zwakker gewas met weinig weerstand tegen ziekten en plagen.

Een gezonde bodem is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke, gezonde planten. Zo’n bodem maakt planten minder vatbaar voor ziekten, plagen en stress en laat hen maximaal presteren. Om een gezonde bodem te krijgen zijn twee factoren cruciaal: mycorrhiza’s en nuttige wortelbacteriën.

 

 

Lees verder: Alles over Mycorrhiza

Het najaar is het uitgelezen moment om mycorrhiza toe te passen. Er wordt voorbereid op teelten van het volgende jaar (mycorrhiza zijn essentieel bij groenbemesters) of er wordt al vollop aangeplant. Het plantmoment de uitgelezen mogelijkheid om mycorrhiza’s bij de wortel aan te brengen.

Wilt u de voordelen van mycorrhiza toepassing met eigen ogen in de praktijk zien? PHC heeft een ‘Mycorrhiza starterskit’ samengesteld. Deze starterskit is in twee varianten (voor injectie en voor dompelen), te bestellen tegen kostprijs.

Bent u professioneel boomkweker, fruitteler of hovenier? Bestel uw Mycorrhiza starterskit en ervaar zelf het verschil wat Mycorrhiza maakt!

Bestel de Mycorrhiza starterskit

 

In de praktijk:


 

PHC Mycorrhiza-producten

PHC ontwikkelt nuttige bodemschimmels (mycorrhiza), bodembacteriën en plantaardige meststoffen die bodemleven stimuleren en planten weerbaar maken. Onze visie is simpel: de beste gewasbescherming komt vanuit de eigen plantweerbaarheid. Daarom is een gezonde bodembiologie essentieel voor gezonde gewassen. Mycorrhiza speelt daarin een essentiële rol. De mycorrhizaproducten van PHC worden in ons eigen laboratorium ontwikkeld en zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit.

 

Bekijk alle PHC mycorrhiza-producten


 

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

E-mail: info@phc.eu Bel: +31 (0) 13 7200 300