Analyses

Door verschillende technieken te combineren, analyseren we alle vereiste factoren voor telers die een gezonde bodem en gezonde planten willen. Tegelijkertijd proberen wij de microbiologische situatie van een gezonde, duurzame bodem doorlopend te doorgronden.

Het PHC-laboratorium biedt bodem- en plant gerelateerde analyses aan, om de biologische situatie van de bodem en de mycorrhiza-kolonisatie van de plant en wortels te beoordelen. Door te kijken naar zowel de analyseresultaten als de werkelijke situatie, geven onze adviseurs nauwkeurige bemestingsadviezen voor telers om de productiviteit te verhogen.

Mycorrhiza-analyse

Een mycorrhiza-analyse wordt gebruikt om te bepalen of er mycorrhiza-activiteit (kolonisatie) rondom een wortel is. Als dit het geval is, kijken wij hoeveel activiteit er is, op basis van een door PHC ontwikkelde standaard. Ook wordt bepaald of de mycorrhizaschimmels bijdragen aan de voeding en de gezondheid van de plant.

Deze analyse wordt uitgevoerd door het behandelen van een vaste hoeveelheid wortelfragmenten en deze onder een microscoop te observeren. De observatie wordt vervolgens in een formule gezet die de snelheid van de kolonisatie berekent, of er arbusculaire mycorrhiza aanwezig is en in welke concentratie. De resultaten worden samengevat in een analyserapport en er wordt een totaalscore gegeven om de verschillende condities in de bodem te beoordelen.

Klik onder op 1 van de buttons voor de uitgebreide instructies hoe u een wortelmonster kunt nemen ter analyse.

Volle grond

Analyse aanvragen

Openbaar groen

Analyse aanvragen

Containerteelt

Analyse aanvragen

Chroma-analyse

Chromatografie wordt gebruikt om een bodem te beoordelen op verschillende punten, zoals het omzetten van organisch materiaal in humus, de levensomstandigheden in de bodem en het vermogen om lucht en water vast te houden. De grond wordt gedroogd, gewogen en behandeld, waarna deze zich verder kan ontwikkelen in ons laboratorium.

Na een aantal dagen is de chromatografie ontwikkeld en kan de analyse worden uitgevoerd. In combinatie met een chemische analyse van de bodem kunnen onze adviseurs de toestand van de bodem van onze klanten beoordelen, om zo een advies op maat te geven.

Klik onder op 1 van de buttons voor de uitgebreide instructies hoe u een wortelmonster kunt nemen ter analyse.

Volle grond

Analyse aanvragen

Openbaar groen

Analyse aanvragen

Containerteelt

Analyse aanvragen

Vragen over onze analyses?

Neem contact met ons op