Kennis en advies

Starten met organische meststoffen

Volledig overschakelen naar een systeem zonder synthetische (stikstof)bemesting kan een grote stap zijn. Starten kan echter altijd, in elke teelt. Als bladbespuiting worden de spore-elementen en aminozuren goed opgenomen, hiervoor is bijvoorbeeld OPF 7-2-3 zeer geschikt. Er is nog geen volledige microbiologie nodig om stappen te maken richting een gezondere en natuurlijk weerbare teelt. Ook bij gebruik van dierlijke mest in combinatie met minerale meststoffen dragen extra giften met plantaardige meststoffen bij aan de gezondheid van planten. Starten kan altijd!

 

Aanvullen met OPF 11-0-5 granulaat

Als strooibare meststof kan dit product dienen ter aanvulling van aminozuren en organische stikstof. Ook kan het gemengd worden met potgrond voor potplanten. OPF 11-0-5 is een perfecte overgangsmeststof om het synthetische stikstofgehalte geleidelijk af te bouwen en organische bemesting op te bouwen. Dit product wordt bij uitstek aanbevolen voor telers in omschakeling. De organische basis van OPF bestaat uit plantaardige reststromen met natuurlijke suikergehaltes. Het gebruik van enkel plantaardige ingrediënten zorgt voor een laag zoutgehalte, waardoor er geen risico op verbranding bestaat.

Bekijk product

Bladbespuiting met OPF 7-2-3

OPF 7-2-3 is uitstekend geschikt als bladbespuiting ter verbetering van de plantweerbaarheid en stressbestendigheid. De aminozuren in OPF 7-2-3 zijn plant-beschikbaar en kosten de plant geen energie. Bladtoepassing bij hitte, belangrijke plant-fysiologische veranderingen, of stressvolle omstandigheden zorgen ervoor dat de plant beter doorgroeit en minder groeivertraging oploopt. Tevens zorgt de grote hoeveelheid koolhydraten in OPF 7-2-3 voor een externe voedingsbron voor gunstige bacteriën, hiermee vindt er niet alleen bovengrondse stimulering maar ook ondergrondse stimulering plaats. In combinatie met pesticiden/biociden zorgt OPF voor het verminderen van stressimpact op de plant en voorkomt het groeivertraging.

Bekijk product

Fertigatie met BPF 5-0-3

BPF (Basic Plant Feed) is een basis meststof aangevuld met natuurlijke fulvine, die uitermate geschikt is voor fertigatie toepassingen. De plantaardige grondstof zorgt naast de minerale waarde voor aanvulling van het organisch stofgehalte. Toevoeging van fulvine uit Fulvic 25 zorgt voor een verbeterde opneembaarheid, ook bij lage temperaturen. Tevens mobiliseert deze fulvine de aanwezige elementen in de bodem. Humuszuren uit Fulvic 25 voorkomen uitspoeling van mineralen en zorgen daarmee voor efficient gebruik van meststoffen. Natuurlijke suikers in BPF dienen als energiebron en stimuleren daarmee het bodemleven. Het gebruik van enkel plantaardige ingrediënten zorgt voor een laag zoutgehalte, waardoor er geen risico op verbranding bestaat.

Bekijk product

Gerelateerde artikelen

17 december 2019

Alles over PHC meststoffen

Meststoffen moeten zowel de bodem als de plant voeden Synthetische meststoffen leveren een zeer beperkt...

Lees verder

17 december 2019

Alles over Mycorrhiza

Mycorrhiza is de verzamelnaam van gunstige schimmels die een relatie aangaan met het wortelsysteem van...

Lees verder

17 december 2019

Alles over bladbemesting

In gesprekken over bladbemesting rijst vaak de vraag of deze teeltmaatregel zin heeft. De opname van...

Lees verder