Uitgelichte artikelen (glas)tuinbouw

Op bezoek bij Biologisch tuinbouwbedrijf Poldervaart

André Poldervaart uit Vierpolders teelt al 20 jaar volledig biologisch tomaten, paprika`s en komkommers. Teeltadviseur Menno Kamphuis neemt ons mee in deze succesvolle teelt.

Bekijk

Slechte plekken aanpakken met PHC AgroAcid

Iedere teler heeft weleens last gehad van ‘slechte plekken’. Over de jaren gaan deze plekken steeds slechter presteren, soms zonder direct aanwijsbare oorzaak. Een bodemanalyse biedt dan uitkomst. Bij de teelt in de onderstaande foto`s werd bij de slechte plekken een verhoogd bicarbonaat- en natriumgehalte gemeten.

Bekijk

Productspecifiek teeltadvies

 

Product Advies
ProAct Productadvies Proact Chrysanten
ProAct Productadvies Proact Gerbera’s

Optimale opname van voedingsstoffen

Residuvrij telen, verbetering van de productkwaliteit, voedselveiligheid, lager verbruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen zijn belangrijke onderwerpen in de groenteteelt. De sleutel hiertoe ligt in het ondergrondse deel. Een gewas dat ondergrondse hulptroepen heeft in de vorm van mycorrhiza’s en bodembacteriën is sterker, gaat efficiënter om met mineralen en water en is in zijn algemener vitaler en groeikrachtiger. Steeds meer groentelers hebben belangstelling voor de aanpak van Plant Health Cure.

Ondergrondse versterking

Was het ondergrondse deel van de plant vroeger een ‘black box’, nu wordt steeds meer duidelijker hoe belangrijk het is voor de vitaliteit van het gewas. Het zijn immers natuurlijke producten die het evenwicht in de bodem herstellen en de plant versterken, zodat die zijn eigen weerbaarheid tegen ziekten beter in kan zetten. Glastuinbouw kent een grote variatie aan gewassen die allemaal hun eigen benadering vragen. Onze specialisten adviseren u graag over problemen en oplossingen en staan u bij in de keuze van de juiste combinatie van bodemverbeteraars, meststoffen en plantversterkers.

Neem contact met ons op

Stuur een e-mail Bel +31 (0)13 7 200 300